Jego przygotowanie nie sprawi problemu nawet początkującym. Zajmuje tylko parę minut. Wypróbuj ten przepis, aby otrzymać przepyszny domowy deser, który wystarczy schłodzić w lodówce.
Polewę można pominąć – bez niej ciasto będzie równie pyszne!
Wlej 80 ml mleka do miseczki. Zanurzaj w nim każde ciasteczko na kilka sekund. Układaj herbatniki na dnie formy o wymiarach ok. 20×30 cm.
Rozgnieć ser z cukrem. Osobno zmiksuj śmietanę, pozostałe mleko i pudding w proszku do otrzymania gładkiej masy. Dodaj posłodzony twaróg i dalej ubijaj na zwiększonych obrotach, aż całość będzie jednolita.
Połowę kremu rozsmaruj na herbatnikach w formie i wyrównaj. Ułóż drugą warstwę ciastek, tak samo mocząc je w mleku. Wyłóż na nie drugą połowę kremu. Nałóż ostatnią warstwę namoczonych herbatników.
Podgrzej słodką śmietanę. Gdy będzie gorąca, wymieszaj ją z czekoladami trzepaczką. Tą polewą wykończ deser. Przed podaniem najlepiej jest schłodzić go w lodówce przez kilka godzin.