Przygotowanie ciasta rozpocznij od jajek, a dokładniej od oddzielenia żółtek od białek. Przygotuj miskę, w której ubijesz białka mikserem.
W czasie ubijania dodawaj cukier. Następnym krokiem będzie dodanie odrobiny soli i ubiciu wszystkiego na gęstą pianę.
Do powstałej piany dodaj żółtka i ubij je razem. Jednocześnie dodawaj mąkę. Nie zapominaj o dokładnym mieszkaniu całości.
Przygotuj blaszkę i obłóż ją papierem do pieczenia. Tak powstałą masę wylej równomiernie na blachę. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasto przez 15 minut.
Po upływie tego czasu wyjmij ciasto z blachy, a następnie przykryj je papierem i rozwałkuj.
Kolejnym krokiem będzie pozbycie się papieru, odcięcie krawędzi i podzielenie ciasta na cztery części, które następni przekroisz na pół w poziomie.
Krawędzie, które wcześniej odciąłeś, zmiksuj i wlej do miski.
Przygotuj drugą miskę, do której dodasz mascarpone oraz jogurt. Całość posyp cukrem pudrem, a następnie mikserem ubij śmietanę.
Na twardej powierzchni połóż dwa arkusze ciasta oraz papier do pieczenia. Ciasto posmaruj przygotowanym kremem i przykryj je dodatkowymi arkuszami.
Przekładaj ciasto kremem do momentu, aż ciasto się skończy.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.