Przepisy kulinarne Król deserów bez pieczenia. 15 minut i gotowe, smakuje lepiej niż ciasta z cukierni: Tutaj przepis On lip 6, 2023 71 Doskonałe kremowe ciasto bez pieczenia, w którym się zakochasz. Przygotowanie jest dość proste i każdy sobie z nim poradzi! Potrzebujesz: Biszkopty typu ladyfingers – 150 g cukier puder – 30 g kakao – 30 g mleko – 300 ml Krem: żółtka – 5 sztuk cukier – 200g skrobia kukurydziana – 50 g mleko – 500 ml miękkie masło – 250 g Dodatkowo: śmietana 30% – 400 g starta czekolada – 50 g Forma 20 × 30 cm Przygotowanie: W misce wymieszaj mleko, cukier i kakao. Namocz w przygotowanej kompozycji biszkopty i wyłóż je na spód formy. Przygotuje masę. Wymieszaj mleko wraz ze skrobią, cukrem i żółtkami. Postaw garnek na kuchence. Ugotuj gęsty budyń. Przełóż krem do miski i przykryj folią, ostudź. Gdy masa będzie już chłodna dodaj do niej masło i wymieszaj razem na jednolity krem. Nałóż ją na biszkopty i wygładź powierzchnię. Następnie posmaruj ciasto ubitą 30% śmietaną. Na końcu posyp stratą czekoladą. Życzę smacznego!