Marynowanie:
Objętość marynaty przeznaczona jest na 2-litrowy pojemnik. Zgodnie z przepisem otrzymasz 4 szklanki o pojemności 0,5 l. Dlatego jeszcze przed właściwym przygotowaniem obliczyć niezbędną ilość do przygotowania marynaty.
Pokrój ogórki w plastry, pomidory w plastry. Cebulę w cienkie półpierścienie, a pieprz w paski. Zetrzyj w paski, a marchewki w cienkie paski. Kubki i pokrywki należy wysterylizować.
Do każdego pojemnika dodaj ziele angielskie i czarny pieprz. Teraz ułóż tam warstwy: marchew, ogórki, cebula, papryka, kapusta, pomidory.
Wskazówka: Warzywa można przycisnąć, opadną podczas sterylizacji. Jeśli chodzi o pomidory, wybierz te o gęstszej odmianie. Do każdego pojemnika wlać olej roślinny bez aromatu.
Aby przygotować marynatę, wymieszaj wszystkie składniki oprócz octu, zagotuj, a następnie dodaj ocet. Gotową marynatę dodaj na wierzch szklanych pojemników, zamknij je pokrywkami i włóż do garnka do sterylizacji.
Możesz położyć matę na dnie garnka, aby wszystkie szklanki były równomiernie rozgrzane. Dodaj ciepłą wodę i pozwól jej sterylizować przez 20 minut po wyciśnięciu. Odkręć pokrywki, odwróć słoiki do góry nogami i poczekaj, aż całkowicie ostygną.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.