Połącz siły mąki, cukru, proszku do pieczenia i soli, dodając do nich zmiękczane masło. Do tego koktajlu dodaj żółtka zmieszane ze śmietaną, zagniatając do momentu, kiedy ciasto zacznie tworzyć harmonijną całość. Jeśli ciasto jest zbyt sypkie, dodaj więcej śmietany.
Twoje ciasto jest gotowe na wyprawę. Rozwałkuj je na grubość ok. 0,5 cm i umieść w natłuszczonej i obsypanej mąką formie. Jeżeli coś pójdzie nie tak, napraw to rękami, a następnie równomiernie posyp 2 łyżkami kaszy manny. Ułóż na wierzchu soczyste, pachnące śliwki, posyp cynamonem i pozostałymi 3 łyżkami kaszy manny.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. W oddzielnej misce wymieszaj żółtka z budyniem waniliowym i dodaj śmietanę. Połącz ze sobą te dwa elementy i wylej na owoce, delikatnie wygładzając.
Piecz w rozgrzanym do 170-180 stopni piekarniku przez około 30-35 minut. Pamiętaj, aby obserwować ciasto podczas pieczenia, bo każdy piekarnik jest inny. Przed podaniem posyp cukrem.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.