Do miski wlej ciepłe mleko z ciepłą wodą, wsyp drożdże, dodaj cukier, olej, białka i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z solą. Następnie lekko nasmaruj dłonie olejem i wyrób gładkie ciasto. Przełóż je do miski, przykryj folią spożywczą i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia.
Wetrzyj trochę oleju w dłonie i uformuj nimi ciasto. Pokrój je na 10 części. Uformuj w kule, które potem dłońmi rozciągnij tworząc cienki naleśnik. Każdy kawałek posmaruj masłem, zwiń w rulony i odłóż na bok.
Tak przygotowane ciasto ułóż na talerzu obok siebie, przykryj bawełnianą szmatką i odstaw na 15 minut. Następnie wymieszaj 2 żółtka z olejem. Zwiń rulony dookoła swojej osi, posmaruj żółtkami i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut w zależności od mocy piekarnik.