Włącz piekarnik i pozwól mu się rozgrzać do 220 stopni. Ubij jajka z cukrem i wanilią, dodaj jogurt, kolejno sodę i mąkę. Ciasto jest dość płynne i lejące się. Przykryj blachę do pieczenia papierem i wlej na nią ciasto. Włóż blachę do pieczenia po środku piekarnika i piecz przez 7-8 minut.
Wyjmij ciasto na wilgotną szmatkę. Szybko posmaruj ulubionym dżemem i zwiń w roladę. Pozostaw do ostygnięcia. Usuń szmatkę kuchenną, posyp roladę cukrem pudrem.
Wymieszaj wszystkie składniki. Wlej ciasto na prostokątną blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 5-7 minut w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku. Nadzienie – dowolny krem, dżem, pasta czekoladowo-orzechowa.
Włącz piekarnik, rozgrzej do 220 stopni. Natychmiast włóż do niego naoliwioną blachę do pieczenia – powinna być gorąca. Jajka ubij z cukrem, stopniowo dodawaj przesianą mąkę, mleko w proszku, sól i sodę z octem. Wlej ciasto na blachę do pieczenia i piecz dokładnie 5 minut.
Wyjmij z piekarnika, natychmiast posmaruj dżemem lub ulubionym kremem i zwiń w rolkę, gdy jest jeszcze gorąca.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.