Ciasto królowej śniegu w 5 minut: bez piekarnika i bez żelatyny.

Przygotuj w domu wspaniały puszysty deser, który umili Twój dzień i dopieści Twoje kubki smakowe. Idealne, surowe ciasto na każdą okazję.

Składniki:

Baza:

  • 250 g ciastek czekoladowych
  • 120 g masła

Krem:

  • 450 g serka mascarpone lub innego serka śmietankowego
  • 50 g cukru pudru (2,5 łyżki)
  • 280 g białej czekolady
  • 400 g śmietany do ubijania

Dekoracja:

  • 40-50 g białej czekolady

Przygotowanie:

Do miski miksera włóż ciasteczka. Zmiel je na proszek.

Wsypać proszek do miski. Dodać roztopione masło. Dobrze wymieszaj, aby utworzyć jednolitą masę.

Wyłóż spód tortownicy papierem, a boki folią plastikową. Wlać masę ciasteczkową do formy. I dociśnij dnem szklanki.

Następnie włóż formę wraz z podstawą do lodówki. Do osobnej miski dodaj serek śmietankowy. Dodać cukier puder i lekko wymieszać. Do drugiej miski połam czekoladę i rozpuść ją.

Do masy serowej wlać czekoladę. Ubijaj mikserem, aż będzie gładkie. W misce ubić schłodzoną śmietanę.

Do masy czekoladowej dodać ubitą śmietanę i ubić. Następnie rozprowadź ubitą śmietanę na masę biszkoptową w formie. Wyrównamy górę. Białą czekoladę posiekaj na twardej powierzchni.

Posyp wierzch ciasta posiekaną czekoladą. Włóż ciasto do lodówki na osiem godzin. Wstawiam na noc do lodówki i podaję następnego dnia rano.

Możemy podawać posypane czekoladą, wiórkami kokosowymi, itd. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!