Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch: Roladki z twarogu w 20 minut. Doskonały deser na wszelkie okazje.

Doskonały deser na wszelkie okazje! Idealny dodatek, który umili każdy dzień.

Połączenie prostych składników tworzy wspaniałe dzieło sztuki kulinarnej. Myślę, że nie ma sensu długo mówić o jego uwodzicielskim aromacie kokosa i delikatnej konsystencji, po prostu przygotuj je sama, a zrozumiesz!

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 szczypta soli
  • 80 g masła
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki wiórek kokosowych

Przygotowanie:

Połącz twaróg z solą i pokrojonym w kostkę miękkim masłem. Rozgnieć widelcem do uzyskania gładkości.

Dodaj połowę przesianej mąki i proszek do pieczenia do twarogu, wymieszaj. Następnie stopniowo wsypuj pozostałą mąkę (możesz potrzebować jej trochę więcej lub mniej), zagnieć zwarte ciasto.

Podziel je na dwie części i każdą zwiń w rolkę. Teraz rozwałkuj je wałkiem w długi prostokąt o grubości 2-3 mm. Odetnij postrzępione krawędzie.

Każdy kawałek ciasta posyp cukrem i wiórkami kokosowymi, a następnie zwiń ciasno w roladę.

Roladki pokrój na 5 cm kawałki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.

Ciasteczka twarogowe możesz posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!