To sztuka zrobić biszkopt, który się nie kruszy. Warto znaleźć niezawodny przepis.
94
Zdziwicie się, jak biszkopty mojej babci nigdy się nie kruszą!
Jest lekki, puszysty i prosty w wykonaniu. To biszkopt idealny! Ten biszkopt jest idealny do każdego rodzaju ciasta.
Do wykonania biszkoptów potrzebujemy następujących składników:
4 jajka (osobno żółtka i białka)
6 łyżek cukru
Szczypta soli
3 łyżki cukru waniliowego
40 ml mleka
6 łyżek mąki pszennej
4 łyżki olejów roślinnych
Opcjonalnie:
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Najpierw delikatnie oddziel żółtka od białek. Następnie umieść jajka w dwóch miskach. Wymieszaj cukier waniliowy i zwykły cukier razem w kubku.
Żółtka posolić, a następnie dobrze wymieszać. Białka również mieszamy z solą i delikatnie ubijamy mikserem. Należy użyć wolnej prędkości, aby uniknąć nadmiernego mieszania jaj.
Po ubiciu białek należy dodać cukier. Należy to zrobić w trzech turach. Po rozpuszczeniu cukru zwiększamy obroty do maksimum, a następnie wyłączamy.
Wmieszaj do masy żółtka i mleko. Za pomocą szpatułki wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Ponownie wmieszaj przesianą mąkę, upewniając się, że nie ma grudek. Teraz możesz dodać proszek do pieczenia.
W misce połącz olej i mleko. W misce wymieszaj ze sobą mleko i olej. Następnie dodaj część ciasta do miski. Połącz delikatnie.
Umieść masę w formie do pieczenia. Użyj szpatułki, aby wyrównać masę. Następnie delikatnie włóż w ciasto pałeczkę i zrób spiralę.
Piec biszkopt przez 45 minut w temperaturze 170°C. Piec biszkopt przez około 45 minut.