Proste w wykonaniu kulki Raffaelo – Gdy tylko wystawię ją na stół znika w kilka chwil

Doskonały i oryginalny prezent lub poczęstunek dla całej rodziny, który jest prosty i szybki w przygotowaniu i spożyciu. Domowe Raffaelo smakuje prawie jak oryginalne. Do jego wykonania wystarczą trzy składniki.

Składniki

  • 200 g mąki
  • 200 g margaryny
  • 50 g cukru
  • 200 g wiórków kokosowych (i więcej do panierowania)
  • 1 opakowanie migdałów

Proces przygotowania

Migdały zblanszuj we wrzącej wodzie i obierz. Resztę składników wymieszaj razem z kokosem, tak aby powstała gęstsza masa. Dobrze sprawdziło się nabranie łyżką kopca mieszanki, obtoczenie jej trochę w kokosie, a dopiero potem uformowanie z niej kulki – nie klei się tak bardzo do dłoni.

W kulkę wciskamy cały migdał, ponownie formujemy kulę i ponownie owijamy kokosem. Choć jest to bardziej żmudne, robi się to znacznie lepiej. Kulki można ozdobić roztopioną czekoladą i umieścić w papierowych kubkach. Z jednego przepisu robimy 50-60 kulek, tutaj cieszą się ogromnym sukcesem, smakują jak prawdziwe, a wszystko gotowe w pół godziny

error: Treść zabezpieczona !!