Szybki i bardzo popularny przepis, który tak naprawdę wystarczy wymieszać drewnianą łyżką i upiec. Wypróbuj ten fantastyczny przepis.
Przygotujmy blachę o większej objętości. Umieść wszystkie składniki w misce: mąka, starte jabłka, cukier, orzechy, olej, jajka, kakao i soda oczyszczona. Wszystko dobrze wymieszaj. Możemy też dodać cynamonu do smaku. Ilość cukru należy dostosować do słodkości jabłek.
Gotowe ciasto układamy na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Wygładzamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po upieczeniu posmarować marmoladą. I polej polewą, możesz też posypać wiórkami kokosowymi.
W rondelku podgrzej śmietanę. Tuż poniżej temperatury wrzenia (zaczyna delikatnie bulgotać) wyłączamy. Czekoladę łamiemy do szklanej miski, zalewamy ją gorącą śmietaną. Tak przygotowane składniki odstawić na 10 minut. Następnie ubitą śmietanę mieszamy z roztopioną, wysokiej jakości czekoladą na gładką, błyszczącą polewę, która smakuje wyśmienicie. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia i możemy smarować ciasta, desery, ciasta. Z tak przygotowaną pyszną polewą czekoladową świetnie się pracuje, gdyż ładnie się roztapia.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.