Orzeźwiające ciasto bez pieczenia. idealny dodatek do aromatycznej kawy: Smaczne i proste.

Doskonały i orzeźwiający deser na bazie owoców i śmietanki z białą czekoladą. Po prostu idealny dodatek do aromatycznej kawy. Fantastycznie smaczne i proste!

Potrzebujesz:

  • 250 ml soku wiśniowego (np. z kompotu)
  • 100 g biszkoptów typu lady fingers
  • 1 l mleka
  • 2 budynie waniliowe łącznie 80 g
  • 5 łyżek cukru
  • 100 g czekolady
  • 500 ml wody
  • 250 g wiśni (np. z puszki kompotu)
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki skrobi
  • Możesz też użyć świeżych owoców – dostosuj wtedy ilość cukru według potrzeb.

Przygotowanie:

Zanurz biszkopty w soku wiśniowym i umieść je na dnie wybranego naczynia.

Przygotuj krem. Wymieszaj mleko, budyń oraz cukier i ugotuj gęsty budyń.

Zdejmij z kuchenki. Dodaj połamaną białą czekoladę i rozpuść mieszając masę za pomocą np. trzepaczki.

Krem wylej na warstwę biszkoptów.

Przygotuj ostatnią warstwę.

Do wody dodaj wiśnie, cukier i skrobię kukurydzianą.

Przełóż na kuchenkę i gotuj, aż  masa zgęstnieje.

Wylej owoce na krem.

Ostudź i podawaj. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!