Orzeźwiające ciasto bez pieczenia. idealny dodatek do aromatycznej kawy: Smaczne i proste.
81
Doskonały i orzeźwiający deser na bazie owoców i śmietanki z białą czekoladą. Po prostu idealny dodatek do aromatycznej kawy. Fantastycznie smaczne i proste!
Potrzebujesz:
250 ml soku wiśniowego (np. z kompotu)
100 g biszkoptów typu lady fingers
1 l mleka
2 budynie waniliowe łącznie 80 g
5 łyżek cukru
100 g czekolady
500 ml wody
250 g wiśni (np. z puszki kompotu)
5 łyżek cukru
3 łyżki skrobi
Możesz też użyć świeżych owoców – dostosuj wtedy ilość cukru według potrzeb.
Przygotowanie:
Zanurz biszkopty w soku wiśniowym i umieść je na dnie wybranego naczynia.
Przygotuj krem. Wymieszaj mleko, budyń oraz cukier i ugotuj gęsty budyń.
Zdejmij z kuchenki. Dodaj połamaną białą czekoladę i rozpuść mieszając masę za pomocą np. trzepaczki.
Krem wylej na warstwę biszkoptów.
Przygotuj ostatnią warstwę.
Do wody dodaj wiśnie, cukier i skrobię kukurydzianą.