Nigdy nie wyrzucaj łodygi czosnku, ponieważ ma ona wspaniałe właściwości, o których na pewno nie miałeś pojęcia i mogą być używane do wielu potraw.
22
SKŁADNIKI:
Łodygi czosnku
Łyżka oleju do smażenia
1/2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki mielonego chilli
1/2 mielonego, czarnego pieprzu
Sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Tak jak w poprzednich przepisach najpierw zrywamy kwiat czosnku ( choć w tym przepisie mozemy użyć także kwiatu), a następnie dokładnie myjemy łodygi. Czekamy aż wyschną. Przygotuj patelnię, postaw na palnik i dodaj łyżkę oleju. Wsyp pokrojone łodygi czosnku i dodaj przyprawy (chilli, kurkumą, pieprz).
W takiej mieszance prażymy czosnek. Na koniec opruszamy potrawę solą do smaku. Możemy także podlać oliwą z oliwek. Takie pikantne łodygi możemy podawać z makaronem. Możemy je także mrozić na później w pojemnikach z przykryciem.