Zupa odchudzająca z kurczakiem „Odporność plus” – Dietetyczka zdradziła przepis. Jem codziennie i chudnę.

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokułów
  • 1,5-2 l wody
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń selera
  • 1 cebula
  • 1 łyżka startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • garść świeżych ziół
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Obrać warzywa. Następnie umyć je pod bieżącą wodą. Zetrzeć marchewkę, poprzecinać cebulę na półpierścienie, a seler pokroić w kostkę.

Wrzucić warzywa do garnka. Gotować przez 5-10 min. Jeśli seler zmięknie, dodać olej.

Po zagotowaniu dodać zioła i imbir. Wyłączyć. Poczekać 10 min.

Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!