Będziesz zachwycona majonezem, który zrobisz. Zajmuje to tylko kilka minut, a nie ma w nim sztucznych barwników i konserwantów. Przepis.

Oto jak zrobić gęsty, pyszny majonez z użyciem mleka bez jajek. Jest tak łatwy do zrobienia w domu, że nikt nie uwierzy.

Domowy majonez jest łatwy do zrobienia i może być używany jako składnik uzupełniający do dań głównych, sałatek lub kanapek. Jest łatwy do wykonania i na pewno nie pożałujesz.

Składniki:

  • 200 ml oleju w temperaturze pokojowej
  • 100 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 granulowanego czosnku

Sposób wykonania:

W misce połączyć olej o temperaturze pokojowej i mleko. Zmiksuj składniki za pomocą ręcznego blendera.

Wmieszaj do środka pozostałe składniki i mieszaj, aż masa zgęstnieje.

Tak przygotowany majonez można przechowywać w lodówce do 7 dni.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!