Odwrócone ciasto karmelowe z jagodami: Przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut, a pieczenie 35.
67
Ten przepis to must have dla miłośników jagód. Odwrócone ciasto karmelowe z jagodami. Zajmuje tylko 5 minut, aby przygotować i 35 do pieczenia. Dobrze komponuje się z kawą.
Składniki:
150 g cukru
cukier waniliowy
3 jajka
200 ml Jogurt naturalny
250 g mąki
10 g proszku do pieczenia
250 g borówek
Cukier puder
Masło i bułka tarta służą do posmarowania formy do pieczenia.
Jak przygotować:
Białka wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem.
Wymieszaj z jogurtem, a następnie dodaj do miski.
Wymieszaj mąkę z mieszanką. Mieszać do momentu uzyskania gładkiej masy.
Umieść papier na blasze do pieczenia. Masłem posmarować bułkę tartą na wierzchu. Posypać nadmiarem bułki tartej z formy. Borówki zalać ciastem i ułożyć w blaszce. Ciasto powinno być równomiernie rozprowadzone po całej powierzchni.
Piec w temperaturze 175° Celsjusza przez 35 do 45 minut. Upieczone ciasto wyłączyć z formy i posypać cukrem pudrem.