Odwrócone ciasto karmelowe z jagodami: Przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut, a pieczenie 35.

Ten przepis to must have dla miłośników jagód. Odwrócone ciasto karmelowe z jagodami. Zajmuje tylko 5 minut, aby przygotować i 35 do pieczenia. Dobrze komponuje się z kawą.

Składniki:

  • 150 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 200 ml Jogurt naturalny
  • 250 g mąki
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 250 g borówek
  • Cukier puder
  • Masło i bułka tarta służą do posmarowania formy do pieczenia.

Jak przygotować:

Białka wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem.

Wymieszaj z jogurtem, a następnie dodaj do miski.

Wymieszaj mąkę z mieszanką. Mieszać do momentu uzyskania gładkiej masy.

Umieść papier na blasze do pieczenia. Masłem posmarować bułkę tartą na wierzchu. Posypać nadmiarem bułki tartej z formy. Borówki zalać ciastem i ułożyć w blaszce. Ciasto powinno być równomiernie rozprowadzone po całej powierzchni.

Piec w temperaturze 175° Celsjusza przez 35 do 45 minut. Upieczone ciasto wyłączyć z formy i posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!