Super szybkie, super smaczne – potrzebujesz tylko 2 składników na krem: Błyskawiczne ciasto kakaowe z kremem owocowym.
50
Doskonałe ciasto, które błyskawicznie znika z talerzy. Idealne dla smakoszy kakao. Krem wykonany jest z dość nietypowych składników, myślę że będziesz zaskoczony!
Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao, szczyptę soli, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i wszystko dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj olej i wodę, jeśli zauważysz, że ciasto jest za gęste, spokojnie dodaj trochę więcej wody.
Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i wlej do niej ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez 40-45 minut.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj krem. Sok wlej do garnka, połóż na kuchence, dodaj kaszę manną i gotuj ciągle mieszając. Po ugotowaniu krem przykryj folią spożywczą i ostudź.
Odetnij delikatnie górę schłodzonego ciasta tak aby wyrównać jego powierzchnię. Następnie przetnij je na 2 części (odciętą górę odłóż, przyda się później do dekoracji). Po ostygnięciu ubij krem trzepaczką. Ciasto możesz zwilżyć mlekiem i równomiernie rozprowadź na nim krem.
Następnie przykryj drugą część ciasta, posmaruj pozostałym kremem i posyp pokruszonymi kawałkami pozostawionego wcześniej ciasta.
Wstaw do lodówki i pozostaw na co najmniej 1 godzinę. Gotowe. Życzę smacznego!