Nie czekając, możesz je zjeść od razu: Najdoskonalsze domowe kiełbaski w słoiku, jakie kiedykolwiek próbowałam.
73
Najdoskonalsze kiełbaski w słoiku, jakie kiedykolwiek próbowałam. I można je zjeść od razu, nie trzeba czekać tygodniami!
I można je zjeść od razu, nie trzeba czekać tygodniami! W smaku jest wyśmienity i stanowi naprawdę doskonały przysmak do piwa. Jeśli nie masz ochoty gotować podczas letnich upałów, jest to idealna szybka przekąska bez pracy. Wystarczy otworzyć słoik i pokroić chleb.
Składniki (na 3 słoiki):
1,2 kg pepperoni
500 g cebuli
ostra papryczka
Marynata:
0,4 l octu
0,6 l wody
1 łyżka soli
3 łyżki cukru
1 łyżka oleju
3 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
1 łyżeczka całego czarnego pieprzu
Dodatkowo:
Słoiki do konserw
Serwowanie:
Świeży chleb
Przygotowanie:
Przygotujemy czyste szkło do konserw o pojemności 3 litrów.
Ja sterylizuję szklanki w piekarniku lub tradycyjnie w garnku, ale można też spróbować w kuchence mikrofalowej. Obierz boczek. Przetnij je wzdłuż.
Obraną cebulę pokroić w krążki. Połóż warstwę cebuli na dnie trzylitrowej butelki.