Ciasto:
Krem:
Oddziel białka i żółtka. Ubij żółtka z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj olej i ciepłą wodę. Ubij sztywną pianę z białek.
Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i dodaj mąkę. Połowę jasnego ciasta wlej do wysmarowanej np. masłem i posypanej odrobiną mąki blachy. Do reszty ciasta dodaj kakao i wymieszaj.
Ciasto wlej do drugiej formy i piecz oba w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Po upieczeniu wyjmij ciasta z foremki i pozwól im ostygnąć. Schłodzone pokrój w cienkie „kromki”.
Z mleka, cukru, wanilii oraz budyniu w proszku, ugotuj gęsty budyń. Ostudź go. Masło ubijaj mikserem, stopniowo dodawaj budyń i ubijaj, aby uzyskać gładką masę. Przygotowanym kremem smaruj i sklejaj na przemian kawałki jasnego i ciemnego ciasta . Możesz też posmarować odrobiną kremu wierzch i boki deseru.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.