Najpierw rozpuszczamy surowe drożdże oraz cukier w ciepłej wodzie. Odstawiamy mieszankę na około 6-7 minut. W tym czasie przesiewamy mąkę, a także dodajemy sól. Ostrożnie wlewamy wcześniej odstawioną mieszankę drożdżową do mąki razem z 20 ml oleju roślinnego. Następnie zagniatamy ciasto.
W razie gdyby okazało się, że w cieście są grudki, dodajemy kolejne 20 ml oleju roślinnego. Ciasto wyrabiamy przez około 10 minut – idealnie, jeżeli jest miękkie oraz delikatnie przylepia się do stołu. Gdy ciasto jest już właściwie zagniecione, przekładamy je do miski, przykrywamy folią spożywczą oraz zostawiamy na mniej więcej 40 minut w ciepłym miejscu.
Podczas, gdy ciasto czeka na swoją kolej, zabieramy się za przyrządzenie farszu do ciastek. Zaczynamy od cebulki – obieramy ją i siekamy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej uprzednio masłem patelni.
Następnie zabieramy się za mięso – już ugotowaną pierś z kurczaka mielimy. Do zmielonego kurczaka dodajemy cebulkę, pieprz i sól oraz mieszamy. Odstawiamy nasze nadzienie do ostygnięcia – musi uzyskać temperaturę pokojową.