Pyszne smażone roladki pekińskie – staną się hitem każdego przyjęcia. Lepiej zapisz ten przepis
16
Oto wyjątkowa przekąska, o której zapewne niewiele osób słyszało. Są to roladki z usmażonych w cieście liści kapusty pekińskiej, z nadzieniem z szynki, pomidorów i sera.
Są bardzo smaczne, miękkie i delikatne, a ponadto ich przygotowanie zajmuje zaledwie ok. 20 minut. Można je podać zarówno od święta, jak i na codzienny obiad. Przyrządzenie tego dania nie wymaga również wielkich umiejętności.
Roladki z pewnością przyciągną uwagę Twoich gości i im zasmakują. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji.
Składniki na nadzienie:
150 g twardego żółtego sera
2 średnie pomidory
100 g szynki
Łyżka majonezu
Sól, pieprz, drobno posiekany szczypiorek – według uznania
Ponadto:
średnia główka kapusty pekińskiej
60 g mąki
4-5 jaj
sól, pieprz – do smaku
trochę oleju do smażenia
Zacznij od przygotowania liści do zawijania. Od główki kapusty oderwij 9 liści. Z każdego wytnij nożem twarde zgrubienie, a następnie porozbijaj liście tłuczkiem do mięsa, aby łatwiej było je zwijać.