Pyszne smażone roladki pekińskie – staną się hitem każdego przyjęcia. Lepiej zapisz ten przepis
16
Roztrzep jajka z odrobiną soli i pieprzu. Przesiej do masy mąkę i starannie wymieszaj, aby pozbyć się wszystkich grudek.
Każdy liść kapusty zanurz w cieście, a następnie usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Ciasto powinno być złociste.
Gotowe liście odkładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Pomidory i szynkę pokrój w drobną kostkę, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wymieszaj wszystko, dodając odpowiednią ilość szczypiorku, soli i pieprzu.
Dodaj majonez i jeszcze raz wymieszaj nadzienie. Na krawędzi każdego liścia umieść łyżką trochę nadzienia, a następnie zwiń. Najlepiej robić to na równej, gładkiej powierzchni.
Roladki są gotowe do podania. Smacznego! Podziel się tym przepisem ze znajomymi!