Przepisy kulinarne Kapusta jak nigdy dotąd: dwa proste i tanie przepisy, które smakują fantastycznie. On maj 5, 2023 142 Osiągnięcie zdrowszej, lżejszej diety oraz źródła inspiracji właśnie nastąpiło. Oto prezentacja sałatki z jabłkiem i kukurydzą: Niezastąpione składniki to: 1 ogórek sałatkowy 1 łyżka soku z cytryny 3-4 łyżki gęstego białego jogurtu 100 g zielonego jabłka 400 g kapusty kukurydza sterylizowana kilka kropli oliwy z oliwek siekaną natkę kopru sól przyprawy wg uznania Instrukcje przygotowania: Stwórz cienkie plasterki kapusty. Ogórka umyj, pokrój w paski oraz pierścienie. Połącz wszystko w misce. Obierz jabłko, wytnij z niego cienkie paski i polej sokiem z cytryny. Dodaj posiekanego kopru. Dopraw solą i pieprzem. Wlej jogurt lub kwaśną śmietanę (rekomendowany jest jogurt dla naprawdę dietetycznej sałatki). Wymieszaj wszystko dobrze wraz z kukurydzą i gotowe. Smacznego! Bogata sałatka z jajkami i kolendrą: Niezbędne składniki to: przyprawy wg uznania sól oliwa z oliwek 1-2 gałązki kolendry i kopru 1-2 łyżeczki musztardy 3 łyżki gęstego białego jogurtu 4 jajka na twardo 400 g kapusty Instrukcje przygotowania: Tak jak w pierwszym przepisie kapustę i ogórka pokrój. Dodaj siekaną kolendrę i koperek. Ugotuj jajka na twardo, oddziel białka od żółtek. Białka pokrój na małe kawałki, a żółtka rozgnieć widelcem. Wmieszaj białka do warzyw w misce. Wymieszaj z żółtkami sól, pieprz, olej, musztardę oraz jogurt. Połącz z warzywami w misce. Wymieszaj wszystko dobrze i gotowe. Smacznego!