Znajomy kucharz z prestiżowej restauracji zdradził przepis na pyszną pieczoną wieprzowinę. Doskonały smak.
64
Jeśli chcesz ugotować pyszną pieczoną wieprzowinę ten przepis to doskonały wybór. Mięso przygotowane według tej receptury jest bardzo soczyste i delikatne.
Danie te często możemy znaleźć w menu w wielu prestiżowych restauracjach. Jest ono przygotowywane na wiele sposobów. Przygotowaliśmy dla Ciebie najprostszą opcję, która nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jej smak jest obłędny!
Jako przystawka, będzie pasować wiele rzeczy np. puree ziemniaczane lub makaron. Ci, którzy dbają o swoją sylwetkę, wystarczy że dodadzą do niego swoją ulubioną sałatkę warzywną. Do dzieła!
Składniki:
Wieprzowina 500 g
Twardy ser 250 g
Pieczarki 100 g
Pomidor 2 sztuki
Majonez do smaku
Pieprz czarny do smaku
Sól do smaku
Przygotowanie:
Pokrój wieprzowinę jak na kotlety. Dobrze rozbij za pomocą tłuczka. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym. Połóż na niej mięso. Posól i popieprz. Pokrój pomidory. Ułóż je na mięsie. Zetrzyj ser na tarce. Weź jedną trzecią sera i posyp nim mięso i pomidory.
Połóż grzyby na wierzchu i posmaruj majonezem.Posól i posyp pozostałym serem.Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Gotowe!
W razie potrzeby przepis można zmienić np. użyć cielęciny lub wołowiny zamiast wieprzowiny.