Niesamowity smak i cudowny zapach! Sernik Lwowski to przepyszny deser z puszystą masą i kakaową polewą, który każdy, w prosty i szybki sposób przygotuje z kilku popularnych składników. Przepis jest niezwykle łatwy, a efekt naprawdę fenomenalny i bajeczny!
Twaróg dokładnie wymieszać z jajkami, cukrem i cukrem waniliowym, następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i połączyć wszystkie składniki za pomocą miksera lub blendera. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, a cytrynę umyć, obrać i zetrzeć skórkę na tarce, po czym dodać razem z rodzynkami do mieszanki sera i jajek.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, a piekarnik nagrzać do 190 stopni. Wylać na formę do pieczenia masę twarogową i wstawić do piekarnika na ok. 45 minut.
Po tym czasie pozostawić jeszcze sernik w piekarniku, aż spadnie w nim temperatura. Na samym końcu blachę z ciastem postawić w chłodnym miejscu.
Masło roztopić na wolnym ogniu i wsypać cukier. Następnie dodać śmietanę masło i kakao i wszystko dobrze ze sobą połączyć.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.