Sekretna sztuczka szefa kuchni, dzięki której mięso będzie wyjątkowo soczyste: Karkówka na ziemniakach i cebuli.
44
Doskonały przepis na karkówkę z piekarnika, który uwielbia moja cała rodzina. Połączenie soczystej karkówki, musztardy i sera na pewno zasmakuje również Tobie. Dzięki prostej sztuczce mięso będzie niesamowicie soczyste i smaczne!
Potrzebujesz:
3 ziemniaki
1 cebula
Sól dla smaku
1/2 gałązki rozmarynu
3 łyżki oleju roślinnego
5 kawałków karkówki
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
2 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki oleju roślinnego
200 g twardego sera
2 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Pokrój ziemniaki i cebulę na plastry.
Wyłóż na blachę do pieczenia, dopraw solą, pieprzem i skrop olejem. Mięso dopraw przyprawami, musztardą, rozmarynem, oliwą i odstaw na 10 minut.
W misce wymieszaj śmietanę, jogurt, starty ser. Karkówkę ułóż na warzywach i posmaruj śmietaną.
Przykryj wilgotnym papierem do pieczenia i folią. Dzięki tej sztuczce mięso pozostanie wyjątkowo soczyste i smaczne. Piecz przez 40 minut w 180 ° C.
Odkryj blachę i piecz jeszcze 15 do 20 minut w 180 ° C. Smacznego!